Afd. 103

Nivåhøj III

Nivåhøj 69 - 79
2990 Nivå

Grøn profil

Afdeling 103's grønne profil

Afdelingen har i mange år prøvet at øge sin grønne profil.

I 2014-15 blev vores tage og terrasser renoveret og der blev lagt ekstra isolering både på de store tage og på alle terrassetagene.

I 2015 fik vi udskiftet alle lamper i opgangene til sensorstyret LED belysning der både er billig i drift men også tjente sig hjem på under 2 år i sparet strøm.

I 2015 blev lyset i Hallen udskiftet til sensorstyret LED lys, både i hallen og i omklædning/toiletter. Udskiftningen var betalt hjem på 2,5 år med det meget lavere elforbrug.

I 2016 blev vores fjernvarmerør i afdelingen udskiftet til nye bedre isolerede rør.

I 2016 blev vores radiatorsystem renoveret hvor alle radiatorventiler blev udskiftet til termostater.

I 2018 blev kælderlyset udskiftet til sensorstyret LED der sparer strøm og sparer sig selv hjem i strømbesparelse på 8 år.

I 2023 blev alle udendørslamper skiftet til helt nye LED lamper der dæmpes 50% klokken 22. Det kan kun ses hvis man står og kikker på lampen mens den bliver dæmpet. Strømbesparelsen betaler udgiften til nye lamper på 4,5 år.

I 2024 blev der opsat solceller på alle tage som vil forsyne vores boliger og fællesarealer med gratis strøm i dagtimerne og så længe lager haves (der er 4 batterier tilknyttet solcelleanlægget som opsamler strøm i løbet af dagen. Det kan dog kun forsyne boligerne i 4-5 timer efter solnedgang) Anlægget er stadig ikke sat i drift, men forventes at være i drift i juni/juli 2024.

 

Vedligehold af grønne arealer

Der bruges ikke sprøjtemidler og kemikalier på afdelingens grønne områder.

Vi har 3 robotplæneklippere der dagligt holder vores plæner pæne. De bruger meget lidt strøm i forhold til benzinforbruget på den traktor der slog græsset tidligere.